Yeşil Tabanlı Pizza

Yeşil Tabanlı Pizza

Taban için Malzemeler

  • 2 adet kabak – dış kabukları rendelenmiş, iç çekirdeği kullanılmadan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı semolina – ince irmik
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için Malzemeler
  • 2-3 adet domates – suyu süzülmüş
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yaprak fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zümrüt Damlası Zeytinyağı
  • 1-2 avuç pizza mozerellası
  • 8-10 adet siyah zeytin
  • 3-4 yaprak fesleğen

Taban için ;

Dış kabuk kısmını rendelediğiniz kabakların suyunu sıkın ve bir kaba alıp geri kalan tüm malzemeleri ekleyerek bir hamur elde edin.
Bir tavanın tabanını yağlayın. Hamuru tavanın tabanına yayın. Orta ateşte 8-10 dakika kadar altı tamamen çıtırlaşıncaya kadar yeşil pizza tabanınızı pişirin.

Üzeri için;
Bir tencerede sarımsakları soteleyin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Domates, tuz ve karabiberi ilave edip biraz suyunu çektirin. Fesleğenleri ekleyin. Ardından rondodan geçirin.
Hazırladığınız pizza tabanını ateşin üzerinden alın üzerlerine domates sostan sürün, dilerseniz fesleğen serpiştirin, zeytini serpiştirin ve mozerella yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırına atıp 10-15 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun…

 

ardaninmutfagi.com