Vanilyalı Güllaç

Vanilyalı Güllaç

Malzemeler:

9 güllaç yaprağı
1 litre süt
750 gr toz şeker
1 paket vanilya

İç Malzemesi için;
İri dövülmüş Tosun’cuk Ceviz içi

Üzeri için;
Frenk üzümü
Toz Antep fıstığı

Hazırlanışı:

Süt ve toz şekeri bir tencerede kaynatalım. Vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bekletelim. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye yayalım. Üzerine ılık sütten gezdirelim. Diğer yaprağı üzerine yerleştirip tekrar süt gezdirelim. Bu işlemi bir yaprak daha ekleyerek tekrarlayalım. Üst üste olan yaprakları ortadan ikiye keselim. İçlerine ceviz içi yerleştirip rulo şeklinde saralım. Diğer yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlayalım. Ruloları bir tepsiye dizelim ve kalan sütü üstlerine dökelim. Tepsiyi buzdolabında 1.5 saat bekletelim. Servisten önce üzerlerine frenk üzümü ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.

 

Afiyet olsun…

pratikevyemektarifleri.com