Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Hayat telaşımız içinde en az zamanı maalesef  kendimize ve sağlığımıza ayırırız. Oysa ki; bütün bu koşturma ve telaş içinde hayat enerjimizi en çok besleyen unsur sağlığımızdır. Doğal beslenme daha sağlıklı bir yaşam sürmek için gerekli olan en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Doğal beslenme, ilaç kullanmadan, eczanelerin yollarını unutarak geçireceğiniz bir yaşamın kapılarını açacak önemli unsurdur.

 

Organik tarım yaptığına dair belgesi olan tarım markaları ile çalışmanız doğal beslenme için oldukça önemlidir.

Her yediğiniz sebze ve meyve ile doğal beslendiğinizi düşünmeniz yanlış olacaktır. Doğal beslenmek demek sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek değil, her besin öğesinden eşit miktarda ve dengeli almak demek aynı zamanda doğal üretilmiş ürünler tüketmek demektir.

 

Halil Hilmizade Doğal ve Organik Ürünleri…Hayatta hep daha iyisini, en güzelini inşa etmek üzerine kurulmuş bir felsefenin ürünüdür…

Ülkemizde maalesef tarımsal üretim metodları ile ilgili tanımlamalar tam olarak yerine oturmamış ve halkımızın büyük çoğunluğu tarafından net olarak bilinmemekte, bu da aldatıcı ürün adlandırmalarına yol açmaktadır. Bu nedenle Halil Efendi Çiftligimiz’in üretim standartlarının tam ve doğru olarak anlaşılması amacıyla aşağıdaki açıklamaları yapmakta yarar görmekteyiz:

 

Genel olarak tarımsal üretim yöntemleri aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilmektedir:

 

Organik Tarım: Gerek gübreleme, besleme ve gerekse de hastalıklara karşı korunma ve mücadelede hiçbir şekilde kimyevi malzeme, hormon ve katkı maddesi kullanılmamakta , sadece dolaşan hayvan gübresi, sarmısak, kekik suyu, ısırgan otu v.b. doğal ürünler kullanılarak üretim yapılmaktadır.

 

Doğal Tarım: Ürünü besleme ve geliştirme için organik tarımdaki ürünler kullanılmakla birlikte, bir hastalık gelmesi halinde kimyevi ilaçlar kullanılmaktadır.

 

İyi Tarım: Burada her türlü beslenme ve hastalıktan korunmada piyasalardaki bütün kimyevi gübre, hormon, ilaç vs kullanılmakta ancak bu ürünlerin kullanım tarifelerinde belirtilen miktarları aşmıyacak şekilde kullanımı gözetilmektedir.

 

Rastgele Tarım: Üretici kendi aklına, çevresinden duyduklarına göre , üretimi arttırmak ve hastalıklardan ürününü korumak amacıyla her gübre, hormon ve ilacı istediği zaman, istediği miktarda kullanmaktadır.

 

Açık olarak görüldüğü gibi, beslenmemiz ve güvenliğimiz açısından en sağlıklı ürünler Organik Tarım ürünleri olmasına rağmen, bu tarz üretimde üretim miktarları verim açısından düşük olduğundan maliyetler ve dolayısı ile de fiyatlar yüksektir. En tehlikeli ürünler en son kategoride olan, maksatlı veya bilinçsiz olarak üretilen Rastgele Tarım ürünleri dediğimiz kesim olup, maalesef ülkemizde de en cok bu tür ürünler tüketilmektedir.

 

Halil Efendi Çiftligi’mizde ise sadece bal, Doğal Tarım sınıflandırmasına uygun olarak yüksek bir yaylada üretilmekte olup diğer bütün ürünlerimiz kesinlikle tamamen Organik Tarım şartlarında üretilmektedir. Bu ürünlerden Ceviz, Zeytin, Zeytin Yağı ve Meyveler, Tarım Bakanlığının öngördüğü denetim prosedürlerinden geçerek sertifikali olarak pazara sunulmakta olup diğer ürünlerimiz, üretim miktarlarımızın düşük, bu işlemlerin maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle henüz sertifika programına sokulmamıştır. Ancak bu durum, bu ürünlerimizinde organik olarak üretildiği gerçegini değiştirmemektedir.

 

Ürün yelpazemizin ülkemiz pazarında tarımsal üretim metodları içindeki yerini sizlere anlatabilmek amacıyla bu açıklamayı gerekli gördük.

 

Afiyet olsun Efendim

 

Halil Efendi Çiftliği