Akdeniz Usulü Bakliyat Salatası Tarifi

Akdeniz Usulü Bakliyat Salatası Tarifi

Malzemeler

  • 100 Gram Beyaz Peynir
  • 2 Tane Defne Yaprağı
  • 1 çay Bardağı Haşlanmış Mısır
  • 2 Tane Kırmızı Biber
  • 1.5 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1 çay Bardağı Zeytin
  • 3 Dal Taze Kekik
  • 1 Tutam Nane

Sosu için

  • 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
  • 0.5 Adet Limon Suyu
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz Ve Karabiber (damak zevkinize göre)

Hazırlanış Aşamaları

Bir gün önceden ıslattığımız nohudu suyunu değiştirdikten sonra iyice haşlayın. Daha sonra kırmızı mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyun. İçerisine sarımsaklarımızı ve kekik dallarını, defne yapraklarını atınız. 2 su bardağı su ekleyerek mercimekleri orta ateşte pişirin. Mercimekler haşlandıktan sonra suyunu süzüp sarımsakları ve kekik dallarını çıkarın. Salata kasesine aldığımız mercimeklerin üzerine nohudu, mısırı, kırmızı biberi, siyah zeytini, maydanozu ve naneyi ekleyip iyice karıştırın. Sosumuz için gerekli olan malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine yavaşça dökün. Daha sonra beyaz peynirimizi doğrayıp salatanın üzerine ilave edin. Salatamızı bu son hali ile buzdolabına koyun ve 30 dakika dinlenmesini bekleyin. 30 dakika dinlenen salatamız servise hazırdır.

 

superanne.org