Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Zeytinyağı sadece sofralarımızda yemeklik bitkisel yağ olarak kullanılan bir yağ çeşidi değildir. Argan yağı veya avakado yağı gibi zeytinyağı da yüze, saça ve cilde faydaları ile ön plana çıkmaktadır. Birçok kişi zeytinyağının hafif asitli yapısı olması nedeniyle “Zeytinyağı Yüze Sürülür mü” diye düşünebilir. Ancak zeytinyağındaki asitler, bitkisel asit olup cildin ph dengesi ile son derece uyumludur. Yani Zeytinyağının yüze sürülmesi herhangi bir olumsuz ve ya yan etki oluşturmamaktadır. Şimdi sizlere öncelikle Zeytinyağının cilde olan faydaları hakkında kısa bir bilgi vereceğiz daha sonra da Zeytinyağı yüze iyi gelir mi ve Zeytinyağı Yüze Nasıl Sürülür bu sorularda açıklayıcı bilgiler vereceğiz.

Zeytinyağının Yüze Ve Cilde Faydaları Nedir?

Zeytinyağı doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengin bir yağdır. Özellikle omega-3 açısından zengindir. Omega-3′ün cilt üzerindeki etkilerinden bir tanesi, özellikle de eksikliği ciltte kurumalara, pul pul dökülmelere, tırnaklarda ve saçlarda güçsüzlüğüne ve kırılmaya sebep olur.

Zeytinyağı cilde esneklik kazandırır. Bu özelliğinden dolayı hamile bayanlar çok rahatlıkla hamileliğin son dönemleri olan 7.8.9. aylarında vücutlarına masaj yoluyla zeytinyağını uygulayabilirler.

Zeytinyağı Cilde Nasıl Sürülür?

Zeytinyağı yüzyıllar boyunca sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir cilt için özellikle bayanlar tarafından kullanılmıştır. Zeytinyağının cilde esneklik kazandırması gibi güzel özelliklerinin yanında ağır dokusu ile kullanımına dikkat edilmelidir. Zeytinyağı cilde uygulanırken çok az miktarlarda ve masaj yolu ile uygulanması gerekir. Özellikle yağlı ciltlere sahip olanlar zeytinyağı kullanımında daha dikkatli olmaları gerekir. Bunun sebebi zeytinyağının cilt üzerinde yağlanmayı hızlandırabilecek olmasıdır. Aynı zamanda uygulama sonrasında ciltte hafif yapışkan bir his bırakabilir.

Evde zeytinyağı ve deniz tuzu ile hazırlayacağınız kür sayesinde günün stresini vücudunuzdan atabilir ve cildinize esneklik kazandırabilirsiniz.

 

dogaldiyet.com