Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
1 su bardağı Zümrüt Damlası Zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
½ bağ dereotu
3-4 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Marul yaprakları – süslemek için

Hazırlanışı:

Mercimekleri 3 su bardağı suda haşlayın. Mercimekler haşlandıktan sonra içerisine ince bulguru ekleyin ve demlenmeye bırakın.

Ayrı bir tavada ½ su bardağı zeytinyağını ekleyip, ısıtın ve tavaya yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. İçerisine salçaları ekleyin ve kokuları çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Mercimek ve bulgurlu harca bu soğanlı karışımı yedirin.

Yeşillikleri ince kıyın, harca ekleyin, kalan ½ su bardağı zeytinyağını, tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip karıştırın.

Kısırı bir kâseye alıp marul yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun…
ardaninmutfagi.com