Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

10 adet mürdüm eriği boyutlarında domates
1 kalın dilim ekmek içi ( somun ekmek kullandım)
yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1 avuç fesleğen
10 sap Frenk soğanı ( chives ) yada 2 diş sarmısak
Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
Yarım çay fincanı Zümrüt Damlası Zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Domateslerin üst kısımlarını kesin ve içini kaşıkla boşaltın.
2. Ekmeğin içini suyla ıslatıp, suyunu sıkın.
3. Fıstıkları yağsız olarak tavada pembeleştirin.
4. Fesleğeni ve Frenk soğanını ince ince kıyın.
5. Beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ya da küçük küçük doğrayın.
6. Peynirleri, fıstıkları, zeytinyağını, otları, baharatları  birbiriyle iyice karıştırıp, domateslerin içine doldurun.
7. Yağladığınız bir fırın kabına sıkı sıkı yerleştirin.
8. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 30 – 40 dakika arası pişirin.
9. Ilık ılık servis yapın.

 

Afiyet olsun…

 

evcini.com