Patlıcanlı Tartine

Patlıcanlı Tartine

Domatesler için Malzemeler

2 adet domates
4-5 adet sarımsak
3-4 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Zümrüt Damlası Zeytinyağı

Patlıcan için Malzemeler

1 adet patlıcan
Tuz
Karabiber
Zümrüt Damlası Zeytinyağı

Zeytinli harç için Malzemeler

15-20 adet siyah zeytin
3 adet ançüez
Zümrüt Damlası Zeytinyağı

Sunum için Malzemeler

100 gr. keçi peyniri
50 gr. parmesan
2 dilim köy ekmeği

Domatesler için;
Domatesleri halka şeklinde dilimleyin. Fırın kabına üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Üzerlerine sarımsak, tuz, karabiber ve taze kekik yapraklarını serpiştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Patlıcan için;
Orta ısıda ızgara tavasını ısıtın. Patlıcanları boylamasına 4 parçaya dilimleyin, yağlayın ve baharatlarla lezzetlendirin.
Zeytinli harç için;
Siyah zeytin ve ançüezi zırhlayın. Ardından bir kaseye alıp zeytinyağı ile karıştırın.
Sunum;
Ekmekleri yağlayıp, baharatlandırın ve 200 derece fırında ızgara teli üzerinde çıtırlaştırın.
Ekmeklerin üzerine keçi peyniri sürün. patlıcan dilimlerini yerleştirin. Zeytinli harçtan sürün, domatesleri yerleştirin. Son olarak üzerine parmesan serpin ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun…

 

ardaninmutfagi.com