Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

– 1 kilogram ıspanak
– 3 adet kuru soğan
– 100 gram beyaz peynir
– 1 kilogram hazır yufka ( isterseniz kendiniz açabilirsiniz )
– 4 adet yumurta
– 1,5 su bardağı yoğurt
– 2 çay bardağı zeytinyağı
– Yeteri kadar su
– Yeteri kadar Tuz,
– Yeteri kadar karabiber

Yapılışı: 

İlk önce ıspanakları geniş bir yere alarak içerisine su doldurup 1 yemek kaşığı tuz atarak ıspanakları bu tuzlu suda yarım saat bekletelim. Daha sonra ıspanakları ayrı bir kaba çıkaralım. 2-3 su daha yıkayalım ve iyice temizlendiğinden emin olalım. Suyunu süzelim ve ıspanakları ince ince doğrayalım.

Geniş bir tava içerisine 2 çay bardağı zeytinyağını ekleyelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayın rengi sarıya dönene kadar kavurun. Daha sonra ise ıspanakları da buraya ekleyelim ve saldığı suyu geri çekene kadar kavuralım. Ateşten alarak peyniri ufalayalım ve ıspanaklarla karıştıralım. Biraz da karabiber ekleyelim. İsterseniz tuz eklemeyelim peynirimiz tuzludur.

Bir kap içerisine ise yumurtaları kırın ve güzelce çırpın. Yoğurdu da ekleyerek tekrar karıştırın. 2 çay bardağı zeytinyağı ekleyin. Biraz karıştırarak gerektiği kadar su ekleyin ve hazırladığımız karışım koyu bir ayran kıvamına gelsin.

 

Geniş bir fırın tepsisinin tabanını yağlayarak yufkayı tezgaha veya bir sofraya serin. Hazırladığımız ayrana benzer karışımı yufkanın her yerine sürün ve size bakan kenarına uzunlamasına ıspanaklı karışımdan koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın ve tepsiye gül şeklinde dizin.

Bu şekilde bütün yufkalara aynı işlemi yapın ve işlem bitince kalan sonu böreğin üzerinde gezdirin. 220 derece sıcaklıkta ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ispanaklı Börek Tarifimiz bu kadardır. Dilediğiniz şekilde keserek servis edin. Afiyet olsun.

 

yemek-tarifleri.net