MAŞ FASULYE PİYAZI

MAŞ FASULYE PİYAZI

Malzemeler (4 kişilik):

  • 1 su bardağı (215 gram) maş fasulyesi (kuru ağırlık)
  • 1 demet taze soğan (300 gram), temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık 1 su bardağı
  • Yarım demet taze nane, temizlenmiş ve ince doğranmış olarak yaklaşık yarım su bardağı
  • Yarım su bardağı Zümrüt Damlası zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 16 adet Zeytinkaya siyah zeytin

Hazırlanışı:

Bir gece önceden maş fasulyelerini ılık su dolu bir kaba koyup bekletin. Ertesi sabah suyun altından geçirip durulayın.
Büyük boy bir tencere dolusu suyu kaynatıp maş fasulyelerini ekleyin ve 10 dakika boyunca kaynattıktan sonra süzün.
Ardından süzdüğünüz fasulyeleri tekrar büyük boy bir tencere dolusu kaynar suda bu defa 7 dakika daha haşlayın ve tekrar durulayıp süzün.
Fasulyelerin iyice kuruduğuna emin olduktan sonra büyük boy bir kapta soğan, nane, zeytinyağı, sirke ve tuzla karıştırıp servis tabağınıza aktarın.
Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin ve zeytinlerle birlikte piyazın üzerine yerleştirin.

Afiyet olsun…

 

cafefernando.com