Mantar Dolgulu & Cevizli Beyaz Soslu Ravioli

Mantar Dolgulu & Cevizli Beyaz Soslu Ravioli

Mantar Dolgusu için Malzemeler

300 gr. kültür mantarı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı parmesan
Tuz
Karabiber
1-2 yemek kaşığı Zümrüt Damlası zeytinyağı


Cevizli Beyaz Sos için Malzemeler

1 avuç Tosuncuk ceviz içi
1 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
2 su bardağı krema
1-1,5 yemek kaşığı toz parmesan
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Sunum için Malzemeler

200 gr. makarna hamuru (tarifi için tıklayınız)
2 yemek kaşığı toz parmesan

Mantar dolgusu için;

Soğan, sarımsak ve mantarı küçük yemeklik doğrayın.

Bir tavaya zeytinyağı koyun ve ısıtın. Yağ ısınınca soğanı ilave edin, pembeleşince mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakıp çekince sarımsağı ekleyin ve bir tur daha karıştırıp tuz, karabiber ekleyip tabağa alıp soğutun, harç soğuyunca krema ve parmesanı ekleyip karıştırın.

Cevizli beyaz sos için;

Yağsız bir tavaya cevizleri alıp kavurun.

Sarımsakları ezin ve cevizi kavurduğunuz tavaya zeytinyağı koyup sarımsakları çok kısa pişirin, krema, kekik, parmesan, tuz ve karabiberi ekleyin, sosu biraz yoğunlaşıncaya kadar çektirin ve kenara alın.

Sunum için;

Makarna hamurunuzu iki parçaya ayırın ve iki hamuru da un serpilmiş tezgahta açın. Hamur kağıt kadar ince olmayacak, biraz daha kalın olacak.

Makarna hamurunuzun birisine aralıklarla mantarlı iç dolgudan toplar halinde yerleştirin ve boş kalan yerlere su sürün. Diğer makarna hamurunu bu hamurun üzerine oturtun. İster kare ister yuvarlak ravioli’ler çıkartın, elinizle havasını alın ve çatalla kenarlarına iz verin.

Bir tencerede bol su kaynatın ve su kaynadığında içerisine tuz ve makarnaları atın.

Makarnaları 7-8 dakika haşlayın ve süzün.

Haşladığınız raviolilerinizi cevizli beyaz sosun içine atın ve 2-3 dakika daha ateşin üzerine ısıtın. Üzerine toz parmesan serperek servis edin.

 

Afiyet olsun…

ardaninmutfagi.com