Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

400 gr haşlanmış fasulye
4 adet mantar
1,5 küçük kırmızı soğan
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
4 çorba kaşığı Zümrüt Damlası Zeytinyağı
3 tatlı kaşığı galeta unu
1 çorba kaşığı un

Servis için;

2 tane Yedikule marul
4 tatlı kaşığı süzme yoğurt

Hazırlanışı:

1,5 adet kırmızı soğanı ve 4 adet mantarı mutfak doğrayıcısında nohuttan ufak parçalar olacak şekilde çekin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklediğiniz tavaya bunları ekleyin ve yüksek ateşte 2-3 dakika kavurun. İnce parçalar halinde olduğu için çok hızlı pişecekler. Kavururken içine, havanda dövdüğünüz 1 çorba kaşığı kişniş tohumunu, 1 çorba kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.

400 gr konserve fasulyeyi süzüp, bir patates ezeceğiyle püre haline getirin ve kavurduğunuz karışımla beraber ince ince doğradığınız 3’er dal maydanoz ve dereotunu da bu püreye ekleyin. 1 çorba kaşığı unu, 3 tatlı kaşığı galeta unu ve 1 çorba kaşığı hardalı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımı 4’e bölüp iri köfteler yapın. Bu köfteleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın. Köftelerin altına ve üstüne galeta unu serpip 2 çorba kaşığı kadar zeytinyağını köftelerin üzerine gezdirin. 230derecelik ızgara modundaki fırında 5 dakika kadar pişirin. Köfteler pişince servis tabağına, önce yedikule marul yapraklarını tek tek serin. Üzerlerine köfteleri yerleştirip her bir köftenin üzerine 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt koyun. En son da isterseniz yoğurtların üzerlerine toz kırmızı biber serpin.

 

Afiyet olsun…

refikaninmutfagi.com