Közlenmiş Biberli Harissa

Közlenmiş Biberli Harissa

Malzemeler:

2 adet kurutulmuş acı sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
2 diş iri sarmısak
deniz tuzu
60 ml. (4 yemek kaşığı) Zümrüt Damlası Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün.

Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün.

Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın.

Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.

Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.

Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarmısakları, tuzu ve zeytinyağını blendıra koyun ve hepsini çekin.

Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın.

Serin bir yerde saklayın.

 

Afiyet olsun…

 

evcini.com