Karamelize Soğanlı Buğday Çorbası

Karamelize Soğanlı Buğday Çorbası

6 KİŞİLİK MALZEMELER

  • 1 su bardağı buğday –
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı Bağdat Köri
  • 1 çay kaşığı Kimyon
  • Öğütme Tuzu (Değirmen)
  • Karabiber (Değirmen)

ÜZERİ İÇİN

  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karışık Tane Biber
  • Maydanoz yaprakları

HAZIRLANIŞI

Buğdayı bol suyla yıkayıp tencereye alın. Sıcak suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan bir kaşık dolusu ekleyip orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Tuz ve baharatları ekleyerek tatlandırın. Tencereyi ocaktan alın. Soğanların kabuğunu soyup katın piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları karamelize olana kadar tane biber karışımı ekleyerek kavurun. Çorbanın üzerine ekleyip kıyılmış maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

kadin.co