Halil Efendi Çiftliği'nde Ceviz Hasadına Başladık

Halil Efendi Çiftliği'nde Ceviz Hasadına Başladık

Bahçeden tabağa cevizin hikayesi...

Halil Efendi Çiftliği'nde Eylül ayının gelmesiyle ceviz hasadımıza başladık. Bin bir emekle yetiştirdiğimiz ağaçlarımızdan cevizlerimizi topladık ve gözümüz gibi baktığımız cevizlerimizin kabuk soyma işlemlerini tamamladık ve kurumaya bıraktık. Çok yakında yeni mahsul Tosuncuk organik cevizlerimizi sitemizden sipariş edebileceksiniz.

Bin bir zorlukla ve emekle toplanan cevizlerimiz.




Az önce toplanan cevizlerimizin yeşil kabuğundan temizlenme işlemi cevizlerimize zarar vermeden yapılıyor ve bolsu ile yıkanıyor.










Cevizlerimiz, ülkemiz organik üretim yönetmeliklerinde dahi girmemiş bir titizlikle SADECE ''çelik bıçak''lı kazanlarda soyulmaktadır. 

Soyma işleminden sonra Tosuncuk cevizlerimiz.






Soyulma işleminden sonra organik şartlar altında cevizlerimiz kurumaya bırakıldı. Ceviz meyvesi yüksek yağ  içerdiği için ceviz kurutma işleminden sonra uygun koşullarda depolanması gerekir.








Çok yakında yeni mahsul Tosuncuk organik cevizlerimizi sitemizden sipariş edebileceksiniz.