Gorgonzola Peynirli Kremalı Cevizli Gnocchi

Gorgonzola Peynirli Kremalı Cevizli Gnocchi

Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri

 

Gorgonzola Peynirli Sos

  • 150 ml krema
  • 50 gram gorgonzola peyniri
  • 3 yemek kaşığı ceviz(dövülmüş)
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 50 gram parmesan rende
  • 1 tatlı kaşığı maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Tarif

  • Gnocchi ‘yi hazırlamak için,patatesleri bol suda haşlayın.
  • Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve püre yapın.
  • Unu,yumurtayı,muskatı ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın.
  • Tepsiye alıp stretch folyo ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın.
  • Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun.
  • Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve gnocchileri içine atın.
  • Gnocchiler suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun.
  • Gorgonzola sos için,ufak bir sos kabında kremayı,gorgonzola peynirini ve parmesanı karıştırarak kısık ateşte eritin.
  • Ocaktan alın ve içine doğranmış cevizi,limon suyunu,tuzu ve karabiberi ekleyip gnocchilerin üzerine dökün.
  • Maydanoz yaprakları ve ekstra ceviz ile süsleyin.
  • Sıcak servis yapın.

tuzubiberi.com