Glutensiz Cevizli Ekmek

Glutensiz Cevizli Ekmek

Malzemeler
1 su bardağı maden sodası
1 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ceviz içi
3 su bardağı glutensiz  un

 Hazırlanışı

Su, süt, yumurta ve zeytinyağını yoğurma kabına alın. Tuz ve mayayı da ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru bir kaç dk yoğurmaya devam edin. İyi kabarması için bu önemli!
Hamurun üzerini şeffaf folyoyla kapatıp üzerini örtün. Ilık bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık 1 saat sonra kabaran hamura ceviz içini ekleyip yeniden yoğurun ve yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
Klasik kek kalıpları da kullanabilirsiniz. Ben 20×20 ebatlarında borcam kullandım.
Kalıbın üzerini örtüp yeniden kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamurun üzerini fırçayla hafifçe ıslatın. Üzerine susam veya keten tohumu serpebilirsiniz.
Fırının el alt katına bir kap su koyun. Fırın içinin nemli olması için bu gerekli.
Fırını alt üst ayarda 180 derece ısıtın. Turbo ayarı sakın kullanmayın! Ekmeğinizi sertleşebilir. Sıcak fırına hamuru sürün.
Üzerine ara sıra temiz spreyli bir şişeyle içme suyu püskürtün ki, ekmeğin kabuğu kalın olmasın.
Ortalama 1 saatte ekmeğiniz pişecektir.
Fırından alıp üzerini örtün. Ilıyınca kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Afiyet  olsun.