Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Diyarbakır’da gıda denetimlerini iyileştirmek amacıyla gıda kontrol görevlisi kursu projesi başlatıldı.

Diyarbakır’da veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve yem kanunu kapsamında gıda kontrol görevlisi kursu başladı.

Diyarbakır’da başlayan gıda kontrol görevlisi kursu açılış törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, müdür yardımcıları, şube müdürleri, personeller ve kursiyerler katıldı.

Toplam 8 bin işletme

Gıda kontrol görevlisi kursu açılışında konuşan Atalar, Diyarbakır’da 754’ü gıda üretim işletmesi, 4 bin 761’i gıda satış işletmesi, 2 bin 890’ı gıda toplum tüketim işletmesi ve 113’ü yem işletmesi olmak üzere toplamda 8 bin 518 işletme olduğunu söyledi.

Kesintisiz denetim

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın temel görevlerinden birinin, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını ve sağlıklı gıda tüketimini sağlamak olduğunu kaydeden Atalar, gıda denetimlerinin 7 gün 24 saat süreyle çok titiz bir şekilde yapıldığını dile getirdi. Atalar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gıda güvenilirliğinin sağlanmasının temini için hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir. Özellikle gıda denetçilerine bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Gıda denetçileri yaptıkları izleme, gözetim, doğrulama, tetkik, numune alma gibi uygulamalarla bu amaca büyük katkı sağlayacak. Denetçinin, bu görevi yaparken ilgili kanun ve mevzuatı çok iyi bilmesi gerekiyor.”

Atalar’ın konuşmasının ardından 6 gün sürecek olan gıda kontrol görevlisi kursu başladı. Kursa, Diyarbakır’dan 26, Şırnak’tan ise 10 kursiyer katıldı.
gidagundemi.com