Ekşi Yaban Eriğinden Yöremize Özel Tarhana Tarifi

Ekşi Yaban Eriğinden Yöremize Özel Tarhana Tarifi

Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi ve şifa kaynağı olan tarhana çorbasını birde yöremize özgü tadıyla deneyin.
Vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin olan  tarhanamız sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Sofralarınıza tadınız ve huzurunuz hiç eksik olmasın. 

Ekşi Tarhanamızın İçinde Olan Malzemeler

Ekşi yaban eriği

Buğday Yarması

Domates Salçası

Biber Salçası

Tuz

Ekşi Tarhanamızın Yöremize Özel Yapılış Tarifi ( 3-4 Kişilik)

1 su bardağı tarhana

250 gr. Kemikli parça et

250 gr. Şeker pancarı (küçük küçük parçalar halinde kesin)

4 diş sarımsak

2 adet biber (küçük parçalar halinde kesin)

İsteğe göre tuz

3 su bardağı soğuk su

Bütün malzemeleri bir tencerinin içine koy ve pişirmeye başlayın.

Dibi tutmayacak şekilde arada bir devamlı karıştırın.

Bütün malzemeler birbirleri ile özleşene kadar pişirilecek. Pişirken su yetmezse ilave edin.

Afiyet olsun!