Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Çocuklara yemek yedirebilmek, kimi zaman anne ve babalar için zor ve yorucu bir süreç olabilir. Yemek yedirmede ısrarcı davranmak çocukta aşırı tepkisel davranışlara, ilgisizliğe ve iştahsızlığa yol açar. Çocuğunuzun yemek süresi 30 dakikayı aşmamalıdır. Çocuklar tarafından en çok reddedilen besin sebzedir, sebzeleri azar azar vermek çocuğunuzun sebzelere alışmasını sağlar. Bir diğer yapılması gerekende yemeğin sunumunu değiştirmektir. Mesela karnabaharı kıymalı, sulu yemek şeklinde yiyemiyorsa; fırında az su ile üzerine peynir serperek pişirmeyi deneyin.

Çocuğunuza her yemeyin tadına baktırmalı fakat sevmediği yemekleri bitirmesi için zorlamamalısınız. Çocukların da yetişkinler gibi, lezzeti anladığını, damak tadı olduğunu unutmayın. Çocuğunuz için hazırladığınız tabağı da daha eğlenceli hale getirmeyi deneyin. Örnek olarak, tabağına zeytinden göz, havuçtan burun, domatesten ağız  yapabilirsiniz. Bu yöntemle sebze yemeyen pek çok çocuk sebze yemeye başlar.

Oynaması bitmeden yemeğe çağrılan çocuğun yemeğe tepki göstermesi normaldir ve anlayışla karşılanmalıdır. Uzmanlara göre; bazen arkadaşlarını da yemeğe davet etmek, iştahsız çocuk açısından iyi sonuç vermektedir.