Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Yüksek Oranda Lif, Protein, Tekli – Çoklu Doymamış Yağ ve Flavonoid Gibi Önemli Besin Ögelerini İçeren Cevizin Faydalarını Diyetisyen Gülşen Lükel Anlattı!


– Cevizin, 100 gr’ı yaklaşık 650 cal. Enerji sağlar. Enerjisinin çokluğu yağ oranının yüksekliğinden ileri gelir. Çünkü % 64 yağ içerir. Ancak bu yağlar omega-3 ve omega -6 olarak adlandırılan faydalı yağlardan oluşmuştur. Bu yağların en önemli faydası kötü huylu (LDL) kolesterolü düşürmesi, aynı zamanda iyi huylu (HDL) kolesterolü yükseltmesidir.

– Yapılan bilimsel çalışmalar düzenli ceviz yiyen kişilerin kalp damar hastalıklarına yakalanma oranlarının düşük olduğunu göstermiştir.

– Cevizin içeriğinde bulunan posa ve magnezyum, diyabetli bireylerde insülin ve glikoz düzeylerinin dengelenmesinde de yardımcı olur.

– Akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen demir açısından zengindir.

– Sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereken potasyumu da fazlaca içeren bir besindir.

– Antioksidan özelliğinden dolayı kanser, Alzheimer gibi hastalıklardan koruyucu özelliğe sahiptir.

– Yoğun enerji kaynağı olması nedeniyle çocukların ve ağır işte çalışanların diyetinde yer almalıdır.  Yalnız aşırı tüketimi şişmanlığa yol açabilir. Bu nedenle günde 2-3 tane tüketilmesi tavsiye edilir.

 

hurriyetaile.com