Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

500 gr. kabukları ayıklanmış taze barbunya
125 ml. Zümrüt Damlası Zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
Deniz tuzu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet iri domates, rendelenmiş
1 adet havuç, 1 cm.lik küpler halinde doğranmış
1 adet orta boy patates, 1 cm.lik küpler kalinde doğranmış
3 diş sarmısak, minik minik doğranmış
1 adet limon
Süslemek için maydanoz

Hazırlanışı:

Taze barbunyaları, tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.(Eğer kuru barbunya kullanacaksanız: 250 gr. kuru barbunyayı bir gece suda bekletin ve aynı işlemi yapın.) süzdürün ve bekletin. Barbunyaların çok pişip, dağılmamasına dikkat edin. Orta boy bir tencereye zeytinyağını, ince ince doğradığınız soğanları koyun. Üzerlerine bir miktar tuzu ve 2 tatlı kaşığı şekeri serpiştirip, kapağını katın. Soğanlar hafifçe yumuşasın, şeffaflaşsın ve minik minik oynamaya başlasın.
Soğanların üzerine, domatesi ekleyin ve hafifçe suyunu çekip, koyu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereye, havucu, patatesi ve sarmısağı ekleyin. Bütün malzemeyi biraz kavurun ve 1 su bardağı kaynar su döküp karıştırın.
Bir miktar yumuşayana kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak, ortayla kısık arası bir ateşte pişirin. Barbunyaları ekleyin. Barbunyaların üstüyle aynı hizaya gelecek kadar kaynar su ekleyin. Tencerenin ağzı genişliğinde fırın kağıdını, barbunyaların üzerine yayın. Bu buhar oluşmasına sebep verip, az suyla pişmesini sağlayacak. Tencerenin kapağını kapatın ve yemek suyunu çekip, yağına kalıncaya kadar, kısık ateşte pişirin.
Yemeği dinlendirip servis tabağına aktarın ve maydanozla süsleyin. Yanında limonla servis yapın.

 

Afiyet olsun…

evcini.com