Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Bal, sağlımız kadar cildimizi için de çok faydalı! Aslında, saçları canlandırmak, cildi nemlendirmek ve birçok güzellik problemi ile savaşabilmek için de baldan ekstra yardımlar alınabilir. Güzelliğinize güzellik katmanıza yardımcı olacak 10 reçeteyi sizin için bir araya getirdik!

Bal ile hazırlanabilen çok özel güzellik reçetelerini şimdi sizler için sıralıyoruz. Tabii öncelikle ihtiyacınız olan piyasaya sürülen sahte ürünler değil gerçek bir kavanoz bal! İşte o ‘ballı’ tarifler…

Nemlendirici bal maskesi

Zor bir dönemden mi geçiyorsunuz? Etkili bir losyon için eşit miktarda zeytinyağını ve balı karıştırın. İşe yarar sonuçlar için kuru cildin üzerine sürün ve durulamadan önce 15-20 dakika yüzünüzde bekletin.

Bal dudak kremi

Balı, dudak kremi olarak kullanmanız, balın tatlılığını dudaklarınıza taşıyacak… Rendelenmiş 6 gram balmumu, 10 damla limon yağı, 2 damla E vitamini yağı, 56 gram hindistan cevizi yağını 1 çay kaşığı bal ile karıştırın.

Saç için bal maskesi

Düzenli olarak kullandığınız şampuana bir çay kaşığı bal ekleyerek zarar görmüş saçlarınıza sürün ya da daha derin bir bakım için karışımınıza bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçlarınıza sürerek her zamanki gibi 15 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. (Daha hasarlı saçlara sahipseniz bu süreye ekstra 10 dakika ilave edin)

Sivilce için bal maskesi

Birkaç damla balı iltihaplı sivilceniz üzerine sürün ve üzerine yara bandı yapıştırın. 30 dakika bekletin. (Bal yanık ve sıyrıklar için de antiseptik özelliği görür)

Cilt için bal maskesi

2 çay kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı sütü karıştırın ve yüzünüze masaj yaparak sürün. Yüzünüzü yıkamadan önce 10 dakika bekletin.

Bal manikür kremi

1,5 gram balmumunu, 3 gram kayısı çekirdeği yağı ile karıştırarak mikrodalgada eritin. 1 yemek kaşığı balı, erittiğiniz karışıma ilave edin. Soğuduktan sonra karışımınızı küçük kaplara koyarak yanınızda taşıyabilir ve hızlı manikür bakımınızı hareket halindeyken de yapabilirsiniz.

Bir çorba kaşığı bal (biraz limon suyu ekleyerek) içine birkaç tutam yer fıstığı ilave edin. Karışımınızda yer fıstığı vücudunuzun pul pul görünmesini, limon suyu aydınlanmasını sağlayacak. Bal ise nemlendirecektir.

Ballı banyo keyfi

2 yemek kaşığı balı bir bardak su içine koyarak 10 dakika karıştırın. Daha sonra 2-3 damla lavanta esans yağı ekleyin ve banyo suyuna ilave edin.

Kıvırcık saçlar için bal maskesi

1 litre suya bir çorba kaşığı bal ilave edin ve saçlarınıza sürün ardından şampuanla yıkayın. Saçlarınızı düzleştirmek için bu karışımla saçlarınızı durulayın.

Siğil için bal

Cilt bakımı için bal kullanmak sadece yumuşatma ve nemlendirme anlamına gelmez. Aynı zamanda siğilleri gidermeye de yardımcı olur. Günde iki kez sorunlu bölgeye bal sürmeniz öneriliyor.

Epilasyon için bal

2 çay kaşığı kahverengi şeker, 1 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı suyu bir kapta karıştırın ve karışımınızın rengi kahverengiye dönene kadar mikrodalga fırında bekletin(yaklaşık 30 saniye). Karışımınız çok sert görünüyorsa biraz su katarak yumuşatın ve soğumasını bekleyin.

Sir ağdayı cildinize spatulaya benzer bir şeyle derinizin üzerine sürün. Sürdüğünüz ağdanın üzerine şerit şeklinde bir kumaş parçası koyun ve elinizle üzerine baskı uygulayarak kumaş parçasını ağdaya yapıştırın. Daha sonra kumaş parçasını sert ve hızlı bir şekilde kendinize doğru çekin.
meleklermekani.com