Badem Pestolu Kepekli Spaghetti

Badem Pestolu Kepekli Spaghetti

Malzemeler:

250 gr kepekli spaghetti
1/3 su bardağı kabuksuz ve tuzsuz badem
25 gr taze fesleğen
1 adet limon
3 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı Zümrüt Damlası zeytinyağı
1/4 su bardağı parmesan peyniri
3 çorba kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı:

Büyük bir tencere dolusu suyu kaynamaya bırakın.
Bademleri orta boy bir tavada yağ eklemeden orta ateşte 5-10 dakika kavurduktan sonra mutfak robotuna aktarın. İri kum taneleri büyüklüğüne gelene kadar robottan geçirin.
Bademlerin üzerine limonun suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin. Ardından fesleğen, sarımsak, tuz ve rendelenmiş parmesan peynirini de ekleyin. Tamamen karışıp macun kıvamına gelene kadar robottan geçirin.
Robot çalışırken mutfak robotunun haznesinden yavaş yavaş zeytinyağını dökün ve sos ipeksi bir kıvam alana kadar devam edin.
Kaynayan suya bol tuz ilave edip ardından spaghettiyi ekleyin. 7 dakika kadar haşladıktan sonra suyunu süzün.
Hala sıcakken kaynadığı tencereye geri alıp sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Orta boy bir tavada yağ eklemeden orta ateşte kavurduğunuz çam fıstıkları ve birkaç yaprak fesleğeni üzerine serpip servis yapın.

Afiyet olsun…

cafefernando.com